Bio

Ruud Jacobs werd geboren in Venlo op 23 april 1988. Op vijfjarige leeftijd begon hij met het nemen van klassieke pianolessen welke vanaf zijn twaalfde levensjaar gecombineerd werden met jazz pianoles. Vanaf 2006 studeerde hij Jazz Piano aan het Conservatorium van Maastricht, bij Frank Giebels. Hier behaalde hij in 2010 met lof zijn Bachelor, waarbij hij zich specialiseerde in de speelstijl van Bill Evans en Oscar Peterson. Aansluitend op de Bachelor studeerde hij in Maastricht verder voor zijn Master Jazz Piano, waarvoor hij lessen volgde bij onder anderen Frank Giebels, Cor Bakker, Rob van Bavel en Bert van den Brink. Hij studeerde in juni 2012 af en doceerde in 2011 bijvak Jazz Piano aan het Conservatorium van Maastricht.

Op 19 september 2010 werd de Glenn Corneille Jong Talent Prijs 2010 aan Ruud Jacobs toegekend, eerdere winnaars waren Susanne Hardick (2006) en Mike Roelofs (2008).

Ruud treedt op in vele formaties en speelt vele stijlen. Van jazz tot pop, latin tot fusion en van solo tot bigband. Hij doceerde in 2019 Jazz Methodiek (Basic & Advanced Teaching Skills) aan het Conservatorium van Maastricht.

Ruud houdt zich behalve uitvoeren en doceren ook bezig met het maken van opnames, het verzorgen van opnameworkshops en arrangeren en componeren.
Voor boekingen, informatie en vragen kunt u bellen met +31 (0)6 48052436, of gebruik maken van het contactformulier op deze website.